Informatie over Maria: - Koeldong

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Informatie over Maria:

Maria Koeleman

MARIA KOELEMAN (Mijdrecht 1947)

In 1996 ben ik begonnen met beeldhouwen.
Ik ben bij verschillende kunstenaars in de leer geweest: Marina van der Kooij, Esther Velzeboer, Gert-Jan van Maris, Willibrord Huijben.
Hoe meer ik me ontwikkelde - qua techniek en qua vormgeving - hoe meer beeldhouwen een onmisbaar en wezenlijk deel van mijn leven werd.
Ik laat mij vooral inspireren door mijn eigen levenservaringen en de emoties die daarbij horen. Mijn werkelijkheid is mijn uitgangspunt, en die werkelijkheid is voortdurend in beweging, altijd anders, groter of kleiner dan hij zich ogenschijnlijk aan me voordoet. Dat wil ik in mijn beelden laten zien.
Ik hou van het bewerken van steen. Steen verrast me steeds weer. En ik hou van de concentratie die nodig is om ideeën, emoties en materiaal tot een evenwichtig beeld te vormen.

Op deze website tref je in drie categorieën foto’s van beelden van me aan. Voorlopig (2017) is er geen expositie van mijn beelden; eerst wil ik weer wat nieuw werk in voorraad hebben. Het is wel altijd mogelijk om mijn werk te bekijken, maar altijd op afspraak (zie contact).

Ten slotte geef ik je wat links van bijzondere websites.

Al enige jaren fotografeer ik grijze, of anderszins kleurloze objecten die op de een of andere manier gekleurd of versierd zijn. Onder de noemer Fotoproject Versierd Grijs heb ik enkele van die foto’s bij elkaar gezet om je een indruk te geven van wat mij enthousiast maakt. Misschien heeft de foto niet altijd een perfecte kwaliteit, maar het gaat me vooral om het beeld, om het originele idee, en om de creativiteit die mijn leven - en hopelijk dat van anderen - extra inhoud en kleur geeft.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu